فهرست
- 1 مهم ترین دلایل از بین رفتن اطلاعات هارد
- 2 بازیابی اطلاعات هارد دیسک
- 3 چرا به بازیابی اطلاعات هارد دیسک نیاز است؟
- 4 انواع هارد دیسک
- 5 بازیابی اطلاعات هارد دیسک چگونه صورت می گیرد؟
- 6 علل از بین رفتن اطلاعات موجود بر روی هارد دیسک
- 7 آیا هارد دیسک سوخته و یا ضربه خورده نیز قابل بازیابی هستند؟
- 8 آیا علاوه بر بازیابی اطلاعات هارد دیسک، راه دیگری وجود دارد؟
مهم ترین دلایل از بین رفتن اطلاعات هارد
به طور کلی دلیل از بین رفتن داده ها و نیاز به ریکاوری اطلاعات می تواند هم به سخت افزار و هم به نرم افزار مربوط باشد. مهم ترین دلایل سخت افزاری عبارتند از: خراب شدن هد هارد، کنترلر RAID که کارت یا یک چیپ است که بین سیستم عامل و درایوهای ذخیره سازی قرار داده شده است، نوسانات برق و…
مهم ترین دلایل نرم افزاری نیز خرابی سیستم عامل، مشکل در فایل ها به دلیل ویروس، عدم نمایش ظرفیت هارد، خرابی جدول پارتیشن و… می باشد.
پیشگیری بهتر از درمان!
حتما شما هم شنیده اید که از قدیم می گویند: پیشگیری بهتر از درمان است! پیشنهاد می کنیم برای اینکه شاهد از دست رفتن اطلاعات مهم خود نباشید، از قبل یک نسخه بکاپ یا پشتیبان از داده های مهم خود داشته باشید.
به طور معمول در لپ تاپ ها و کامپیوترها قبل از اینکه هارد درایو با مشکل رو به رو شود، می توانید متوجه اختلالات سیستم خود شوید. مثلا با ایجاد مشکل و اختلال، ریست کردن سیستم نیز فایده ای ندارد و مشکل را برطرف نمی کند.
به این ترتیب در صورت ایجاد خرابی و مراجعه به مرکز تعمیرات کامپیوتر و مرکز تخصصی تعمیر لپ تاپ، استرس از بین رفتن اطلاعات مهم خود را ندارید.
فراموش نکنید شما می توانید با بهترین نرم افزار ریکاوری ویندوز اقدام به تهیه پشتیبان از سیستم خود نمایید. اما در صورتی که قصد کپی دیتا به شکل دستی را دارید، توجه داشته باشید که این کار را به صورت آنی انجام ندهید؛ چرا که ممکن است کپی کردن هم زمان مقدار زیادی دیتا، سبب کرش کردن و اختلال در سیستم گردد.
حالا در صورتی که به دلایل مختلف از جمله: حواس پرتی و.. فراموش کردید نسخه بکاپ تهیه کنید، نگران نباشید! در ادامه به نحوه برگرداندن فایل های پاک شده در ویندوز 7 و 10 می پردازیم.
بازیابی اطلاعات هارد دیسک
1- هارد دیسک Format شده
2- هارد دیسک هایی که اطلاعات آن ها پاک شده اند.
3- هارد دیسک هایی که رمز گذاری شده اند.
4- هارد دیسک هایی که به دلیل وجود ویروس و دیگر عوامل خارجی اطلاعات آسیب دیده است.
5- هارد دیسک هایی که اطلاعات آن ها به کندی قابل دسترس می باشند.
تعمیر و بازیابی اطلاعات هارد دیسک در این مرکز توسط کارشناسان متخصص با دستگاه به روز MRT انجام می پذیرد.
تذکر : در مواردی که هد هارد دیسک آسیب دیده باشد و نیاز به هارد مشابه برای تعویض هد باشد. این مرکز به دلیل بانک کاملی از انواع هارد دیسک به سهولت می تواند هارد مشابه را تهیه و پروسه جراحی هارد دیسک را انجام دهد و زمان و هزینه شما را کاهش دهد.
بسیاری از مواقع افراد بر اثر عوامل مختلفی اطلاعاتی که بر روی سیستم خود دارند را از دست می دهند که در چنین مواقعی بیشتر افراد دچار نا امیدی می شوند و می پندارند که دیگر هیچ راه حلی برای آنها وجود ندارد.
اما در این خصوص باید گفته شود که خوشبختانه به کمک عمل بازیابی اطلاعات امکان ریکاوری کردن اطلاعات از دست رفته وجود دارد.
بازیابی اطلاعات هارد دیسک
انواع مختلفی از اطلاعات اعم از: عکس،فیلم، فایل صوتی، سند و مدرک و … را می توان بر روی یک هارد دیسک ذخیره کرد.
در برخی از مواقع اطلاعات موجود بر روی هارد دیسک دچار مشکل می شود و یا به صورت کامل پاک می شود که در چنین شرایطی باید بازیابی اطلاعات هارد دیسک صورت گیرد تا بتوان به اطلاعات از دست رفته دست یابی مجدد پیدا کرد.
چرا به بازیابی اطلاعات هارد دیسک نیاز است؟
برخی از اطلاعاتی که بر روی یک سیستم وجود دارند، اگر دچار مشکل شوند و یا پاک گردند، به آسانی قابل جایگزینی هستند و می توان دوباره آن اطلاعات را فراهم کرد. به عنوان مثال: اگر یک برنامه کاربردی از روی سیستم پاک شود، می توان دوباره آن نرم افزار را نصب کرد.
اما در صورتی که اطلاعاتی مانند: عکس های شخصی از روی سیستم پاک شود و این عکس ها مربوط به سال های گذشته باشد، دیگر نمی توان آنها را به دست آورد و عکس های دیگری را جایگزین آنها کرد، بلکه تنها باید همان عکس ها بازیابی شوند.
در نتیجه اگر اطلاعات موجود بر روی یک هارد دیسک از بین بروند، مشکلات زیادی را برای صاحبان دستگاه پدید می آورند. زیرا حجم زیادی از اطلاعات موجود بر روی یک کامپیوتر برای صاحب آن دارای اهمیت است و قابل جایگزینی نیست. از این رو حفظ صحیح این اطلاعات امری ضروری است.
به عنوان مثال: اگر در یک شرکت اطلاعات کاری و مهم موجود بر روی سیستم ها از بین بروند، چه اتفاقی برای آن شرکت خواهد افتاد؟ مسلما با توجه به اینکه این اطلاعات و اسناد مربوط به شرکت مورد نظر و یا فایل های کاری آن قابل جایگزینی نیستند، به شرکت لطمه بزرگی وارد می شود.
از این رو با توجه به مسائل ذکر شده در قسمت های فوق، بازیابی اطلاعات هارد دیسک شیوه ای است که در بسیاری از مواقع به آن نیاز می باشد.
انواع هارد دیسک
هارد دیسک ها از چند دیسک گردان تشکیل می شوند که این دیسک ها توسط یک لایه مواد خاص پوشانده شده اند تا بتوان داده ها را به صورت مغناطیسی بر روی آنها ضبط کرد. برای اینکه هارد دیسک به درستی کار کند باید صفحه آن به صورت بسیار سریع بچرخد.
امروزه نسل جدیدی از هارد دیسک ها در بازار موجود هستند که علی رغم داشتن سایز و اندازه کوچک تر، قادر به ذخیره سازی حجم بیشتری از اطلاعات هستند. به عنوان مثال: می توان بر روی آنها تا چند ترابایت اطلاعات را ذخیره کرد.
هارد دیسک ها به صور کلی به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
هارد دیسک اینترنال: این نوع از انواع هارد دیسک به صورت داخلی هستند و در داخل کامپیوتر و لپ تاپ تعبیه می شوند و امکان جابه جایی آنها و یا بیرون آوردن آنها وجود ندارد. بلکه تنها در زمان هایی که دستگاه دچار مشکل شده باشد، می توان با کمک گرفتن از متخصصین کامپیوتری آن را برای تعمیر کردن از داخل دستگاه بیرون آورد.
لازم به ذکر است که همه کامپیوتر ها و لپ تاپ ها دارای هارد دیسک اینترنال هستند که میزان ذخیره سازی اطلاعات توسط آنها متفاوت است و به این موضوع بستگی دارد که شخص چه نوع سیستمی را گردآوری کرده باشد.
هارد دیسک اکسترنال: انواع هارد دیسک های اکسترنال به صورتی هستند که در خارج از کامپیوتر و لپ تاپ قرار دارند و قابل حمل و قابل جا به جایی می باشند. این نوع هارد دیسک ها نیز دارای انواع مختلفی هستند که میزان ذخیره سازی اطلاعات توسط آنها متفاوت است و عزیزان می توانند این نوع از هارد دیسک ها را یا ظرفیت های مختلف تهیه کنند.
بازیابی اطلاعات هارد دیسک چگونه صورت می گیرد؟
در بسیاری از مواقع بازیابی کردن اطلاعات هارد دیسک از دست رفته امری آسان است که به راحتی می توان آن را انجام داد، به گونه ای که حتی افراد ناوارد هم می توانند با نصب یک برنامه ساده به بازیابی اطلاعات مورد نظر خود بپردازند.
اما از طرف دیگر در برخی از مواقع نیز بازیابی کردن اطلاعات عمل دشواری است و حتما باید توسط تعمیرکاران و متخصصین در زمینه کامپیوتر انجام شود. برای اینکه بتوان نحوه بازیابی اطلاعات ( توسط خود فرد و یا تعمیرکار) را تعیین کرد، باید مشخص شود که علت از بین رفتن اطلاعات چیست. زیرا از بین رفتن اطلاعات موجود در یک هارد بر اساس عوامل مختلفی صورت می گیرد.
- برای بازیابی اطلاعات هارد دیسک در مرحله اول وضعیت اولیه هارد مورد ارزیابی قرار گیرد تامیزان آسیب دیدگی به هارد مشخص شود و پس از انجام این کار تعیین می شود که چه میزان از اطلاعات قابل بازیابی هستند و چه مدت زمانی برای ریکاوری اطلاعات مورد نیاز است.
- در مرحله دوم وضعیت هارد دیسک و هزینه مورد نیاز برای ریکاوری اطلاعات آن به صاحب هارد اطلاع داده می شود و در صورتی که شخص متقاضی با تعمیر دستگاه موافقت کند، تعمیرکار شروع به تعمیر کردن هارد می کند.
- در مرحله سوم فرآیند بازیابی اطلاعات شروع می شود و متخصص عملیات موردنظر را آغاز می کند.
- سرانجام در مرحله چهارم اطلاعات بازیابی شده توسط تعمیرکار در اختیار مشتری قرار می گیرد. اما با توجه به وضعیت هارد و میزان آسیب دیدن آن ممکن است که تعمیرکار قادر به بازگرداندن تمامی اطلاعات نباشد و تنها بخشی از این اطلاعات را بازیابی کرده باشد.
علل از بین رفتن اطلاعات موجود بر روی هارد دیسک
برخی از دلایلی که باعث از بین رفتن اطلاعات موجود در هارد اینترنال و یا اکسترنال می شود، عبارت است از:
- صدمات سخت افزاری و مشکل پیدا کردن آنها
- پاک شدن اطلاعات توسط خود کاربر به گونه ای که کاربر به اشتباه اطلاعات را پاک کرده باشد
- بروز خطا در برنامه های موجود در سیستم و یا ایرادات نرم افزاری
- برخی از انواع ویروس های کامپیوتری نیز باعث از بین رفتن اطلاعات موجود بر روی هارد می شوند.
در نتیجه در صورت مواجه شدن با این مسائل به بازیابی اطلاعات هارد دیسک نیاز می باشد.
آیا هارد دیسک سوخته و یا ضربه خورده نیز قابل بازیابی هستند؟
در پاسخ به سوال: آیا هارد قابل تعمیر است؟ باید بگوییم که خوشبختانه اگر یک هارد دیسک دچار سوختگی شود و یا ضربه سختی به آن وارد شود، باز هم امکان بازیابی کردن اطلاعات موجود بر روی آن وجود دارد. اما برای این کار باید از افراد متخصص و حرفه ای کمک گرفته شود زیرا انجام این نوع بازیابی ها بسیار پیچیده هستند و به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارند و برای بازیابی اطلاعات در این خصوص، از ابزار های روز دنیا و از کلین روم استفاده می شود.
بنابراین اگر کسی بپرسد: ایا هارد قابل تعمیره؟ کارشناسان می گویند: هر چند که با بازیابی کردن اطلاعات می توان بخش زیادی از اطلاعات را بازگردانند، اما بهتر است که شیوه ای به کار گرفته شود تا افراد را از این موضوع فارغ سازد.
آیا علاوه بر بازیابی اطلاعات هارد دیسک، راه دیگری وجود دارد؟
همان طور که قبلا هم اشاره کردیم: پیشگیری بهتر از درمان است! در رابطه با امکان از دست رفتن اطلاعات نیز می توان از این عبارت استفاده کرد و به کمک راهکار هایی از بازیابی اطلاعات فارغ شد.
یکی از شیوه های بسیار پر طرفدار که افراد را از بازیابی اطلاعات فارغ می سازد، backup گرفتن از اطلاعات موجود بر روی سیستم است. اگر از اطلاعات موجود بر روی سیستم backup گرفته شود، در مواقعی که اطلاعات از دست می روند، می توان به راحتی توسط فایل backup گرفته شده تمامی اطلاعات را به سیستم بازگرداند و در این صورت دیگری هیچ ترسی در خصوص از دست رفتن اطلاعات وجود ندارد.
فایل های backup را می توان در ابزار های ذخیره سازی اطلاعات مانند: فلش مموری و دیسک ذخیره کرد. حتی امکان اینکه چنین فایل هایی را در چند جا ذخیره کرد نیز وجود دارد که دراین صورت و با ذخیره سازی این فایل در چند ابزار ذخیره سازی خیال اشخاص را راحت تر می کند.
امیدواریم این مطلب راهنمای جامع به منظور بازیابی فایل های پاک شده در ویندوز 10 و 7 و همچنین ریکاوری هارد دیسک برای شما باشد. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان خدمات مهندسی آرمان (دیجی تعمیر) در ارتباط باشید.