علل خرابی هارد لپتاپ

علل خرابی هارد لپتاپ خدمات مهندسی آرمان

یکی از پرتکرارترین سوالات کاربران پس از موضوع روشن نشدن لپ تاپ، در رابطه با خرابی هارد لپ تاپ است. از انجایی که هارد یک قطعه مکانیکی بوده و در برابر ضربه آسیب پذیر است، بنابراین مراقبت از آن از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردار است.

از مهم ترین دلایل خرابی هارد لپ تاپ می توان به نوسانات برق، خرابی فن و… اشاره کرد. مهم ترین مواردی که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم عبارتند از:

  • علائم خرابی هارد لپ تاپ
  • 5 علت مهم خرابی هارد
  • تست خرابی هارد کامپیوتر
  • اگر هارد کامپیوتر بسوزد چه میشود؟

و اما… اگر می خواهید دلایل مهم دیگر و علت خرابی را بدانید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

علائم خرابی هارد لپ تاپ

قبل از مراجعه به مراکز تعمیر لپ تاپ یا کامپیوتر، بهتر است مهم ترین نشانه های خرابی هارد لپتاپ را بدانید تا اطمینان پیدا کنید که وجود اختلال در لپتاپ ناشی از خرابی هارد است.

اولین علامت خرابی هارد لپ تاپ، عدم شناسایی ان توسط سیستم بوده و پیام فرمت هارد برای شما نمایش داده می شود. البته پس از قطعی شدن مشکل هارد لپ تاپ پیشنهاد می کنیم در صورت عدم تخصص و دانش کافی به یک مرکز تعمیرات کامپیوتر و تعمیر لپ تاپ مراجعه نمایید؛ چرا که ممکن است ناخواسته سبب از کار افتادن لپ تاپ و به دنبال عدم امکان بازیابی یا ریکاوری اطلاعات شوید!

از دیگر نشانه های خرابی هارد نیز می توان به کند شدن سیستم و عدم دسترسی به درایو اشاره نمود. چنانچه با پیام فرمت سیستم مواجه شدید دست نگه دارید! چرا که در صورت نیاز به اطلاعات و دیتا ممکن است امکان بازیابی از بین برود.

5 علت مهم خرابی هارد لپتاپ

و اما مهم ترین دلایل خراب شدن هارد لپ تاپ شامل موارد زیر است:

  1. وارد شدن ضربه

همان طور که گفتیم هارد لپتاپ یک قطعه مکانیکی بوده و حساس به ضربه است. بنابراین بسیار لازم است در استفاده از آن جانب احتیاط را رعایت کنید. به ویژه هنگامی که قطعات دیگر ان از جمله: موتور، هد و… در حال کار کردن باشند. چنانچه ضربه ای هر چقدر هم کم به لپ تاپ وارد شد و مشاهده کردید با وجود روشن بودن دستگاه، هارد آن بالا نمی آید، بهتر است به خرابی هارد شک کنید و در صورت نداشتن تخصص کافی، به مراکز فروش کامپیوتر یا تعمیرات سیستم مراجعه کنید.

همچنین ریختن مایعات و شوک های الکتریکی نیز در نهایت سبب ایجاد آسیب های فیزیکی به لپ تاپ می گردد.

  1. روشن و خاموش کردن دائمی لپتاپ

حتما می دانید با هر بار روشن و خاموش شدن لپ تاپ استوک و یا نو هارد اطلاعات مختلف را از نو بارگزاری می کند. بنابراین وقت هایی که با لپتاپ خود کار کرده اید و نیاز به یک استراحت کوتاه دارید، نیاز نیست سیستم را خاموش و بعد مجددا روشن کنید.

در این حالت می توانید از گزینه stand by و یا sleep استفاده نمایید تا به این ترتیب از وارد شدن فشار به هارد و خرابی آن جلوگیری نمایید.

  1. ویروسی شدن سیستم

گاهی اوقات به دلیل نصب بدافزارها یا نرم افزارهای ویروسی و مخرب، ممکن است سیستم شما ویروسی شده و به این ترتیب اطلاعات هارد شما پاک گردد. در این گونه مواقع از بین رفتن اطلاعات سبب عدم شناسایی پارتیشن و هارد و در نتیجه عدم دسترسی می گردد.

در این گونه مواقع نیاز است به منظور کاهش خطر از بین رفتن اطلاعات به مراکز تعمیر مینی کیس و یا لپ تاپ مراجعه کرده و از متخصصان این حوزه کمک بگیرید.

  1. گرمای بیش از حد

در استفاده از کامپیوتر، لپ تاپ و یا هر سیستم دیگری بهتر است بدون وقفه از سیستم استفاده نکنید؛ چرا که سبب داغ شدن بیش از حد و در نهایت سوختن هارد می شوید! پیشنهاد می کنیم سیستم خود را به صورت دوره ای تمیز کرده و از نشستن غبار و آلودگی بر روی آن جلوگیری کنید. همچنین توجه داشته باشید که گرمای زیاد سبب آسیب و در نهایت سوختن قطعات می گردد. در واقع در اثر گرما ممکن است سیم ها قطع شده و عملکرد هارد نیز دچار اختلال  گردد.

  1. نوسانات برق

همه ما می دانیم قطعی ناگهانی برق می تواند اثر منفی بر روی عملکرد وسایل برقی گذاشته و سبب ایجاد شوک به آن ها شود. به عنوان مثال شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با تکرار نوسانات برق  مودم شما دچار مشکل شده و ناچار به مراجعه به مراکز تعمیر مودم شده اید! اما در میان تجهیزات مختلف، هارد دیسک دارای حساسیت بیشتری به نوسانات برقی بوده و می تواند عملکرد آن را دچار اختلال نماید.

با قطعی برق و وصل شدن مجدد آن، ممکن است هد هارد دچار سوختگی شده و در نهایت هارد نیز بسوزد! یک راهکار مفید و کاربردی برای رفع این مشکل، استفاده از محافظ مخصوص می باشد.

تست خرابی هارد کامپیوتر و لپتاپ

چنانچه مایل به تست هارد بدون نرم افزار هستید، می توانید از روشی که در ادامه به آن اشاره می کنیم، استفاده نمایید:

شما می توانید با توجه به سرعت لود ویندوز نیز مشکل هارد را تشخیص دهید. در واقع چنانچه سرعت لود ویندوز 10 ثانیه و حافظه Ssd زیر 10 ثانیه باشد، می توانید از سالم بودن هارد و حافظه اطمینان داشته باشید.

و اما… یکی از روش های رایج برای اطمینان از خرابی هارد استفاده از نرم افزار های تست سلامت هارد می باشد. البته این به شرطی است که هارد دیسک از نظر فیزیکی مشکل نداشته و ممکن است مشکل داخلی باشد.

مهم ترین نرم افزارهای تست سلامت یا خرابی هارد عبارتند از:

  • Hard Disk Sentinel

از معروف ترین نرم افزارهای تست سلامت هارد دیسک می باشد که برای پشتیبان گیری اطلاعات و مدیریت هارد دیسک می باشد. بسیاری از متخصصان تعمیرات نیز از این نرم افزار استفاده می نمایند. مهم ترین قابلیت های این برنامه کاربردی عبارتند از:

  • نمایش فضای کلی هارد و درایوها و فضای خالی و پر شده
  • تهیه گزارش از عملکرد
  • نمایش اطلاعات مربوط به هارد مثل: نوع، مدل و…
  • Sea Tools

پس از دانلود این نرم افزار، لازم است آموزش تست هارد را که معمولا در سایت مورد نظر قرار داده می شود، مشاهده نمایید. از این نرم افزار برای تست خراب شدن هارد اکسترنال نیز نیز می توان استفاده کرد.

کار با این نرم افزار نیز بسیار ساده بوده و تنها کافی است حافظه مد نظر خود را انتخاب نمایید. حالا گزینه Basic Test فعال شده و می توانید بر اساس میزان زمان و دقت مورد نیاز خود یک گزینه انتخاب کرده و سپس منتظر بمانید تا نرم افزار شروع به کار کند.

 در نهایت رنگ سبز و نمایش کلمه pass نشان دهنده سالم بودن هارد می باشد.

اگر هارد کامپیوتر بسوزد چه میشود؟

پاسخ به این سوال می تواند بسیار طولانی باشد! چرا که منجر به بروز مشکلات متعددی می گردد.

اما در این بخش به 2 مشکل جدی اشاره می کنیم:

  1. از دست دادن تمامی اطلاعات هارد

گرچه از بین رفتن اطلاعات را می توان با استفاده از نسخه پشتیبان جبران نمود و به ریکاوری اطلاعات پرداخت؛ اما پیشگیری از وقوع این اتفاق اقدام بهتری است. می توانید از یک مشاور فنی تعمیر لپ تاپ به منظور تهیه نسخه پتیبان از اطلاعات خود کمک بگیرید. یا در صورت نداشتن وقت کافی از خدمات تعمیرات کامپیوتر در محل استفاده نمایید تا کارشناسان به محل مورد نظرذ شما مراجعه کنند.

  1. خسارت مالی برای تعمیر کامپیوتر

همان طور که گفتیم ممکن است بر اثر سوختن هارد ، قطعات دیگر هم دچار آسیب و خسارت شوند.

در واقع پردازنده، باتری، هارد و کارت گرافیک نیز ممکن است دچار اختلال شده و نیاز به تعمیر و مراجعه به مراکز تعمیر باتری لپ تاپ و دیگر قطعات داشته باشند.

جمع بندی

به پایان مطلب علل خرابی هارد لپ تاپ رسیدیم. در این بخش تلاش کردیم ابتدا نشانه های خراب شدن هارد را بدانیم تا قبل از چیز اطمینان حاصل کنیم که علت وجود اختلال در عملکرد لپتاپ، بروز این مشکل می باشد.

سپس با 5 علت خراب شدن لپ تاپ آشنا شدیم که عبارتند از:

  1. وارد شدن ضربه
  2. روشن و خاموش کردن دائمی لپتاپ
  3. ویروسی شدن سیستم
  4. گرمای بیش از حد
  5. نوسانات برق

در ادامه به معرفی 2 نرم افزار کاربردی برای تست خرابی هارد کامپیوتر و لپ تاپ پرداختیم و گفتیم روش کار با این برنامه ها بسیار آسان است. در پایان نیز به معضلات و مشکلات سوختن هارد کامپیوتر اشاره کردیم.

امیدواریم این مطلب راهنمای مناسبی به منظور آشنایی با نشانه ها و دلایل خرابی هارد لپ تاپ برای شما باشد. چنانچه سوالی داشتید می توانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

خدمات مهندسی آرمان با بیش از یک دهه تجربه در زمینه تعمیرات کامپیوتر، تعمیر لپ تاپ، شکستگی قاب لپ تاپ و ارائه مانیتور دسته دوم یا استوک و… پاسخ گوی نیاز مشتریان است. در صورت نیاز به مشاوره می توانید از بخش تماس با ما با کارشناسان خدمات مهندسی آرمان (دیجی تعمیر) در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره آنلاین : ۰۹۹۱۳۹۸۶۰۵۹
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم